Τα αμορτισέρ DORSTOP είναι ένα υδραυλικό σύστημα συγκράτησης για τον έλεγχο μιας πόρτας. Λόγω των επιλογών σχεδίασης που δίνονται, αυτό είναι ιδανικό για την συγκράτηση πορτών οχημάτων σε οποιαδήποτε θέση.

Τα συνηθισμένα συστήματα συγκράτησης συνήθως μπορούν να σταματήσουν μόνο σε μια ή δύο θέσεις, κοντά στο τελικό άνοιγμα της πόρτας. Συχνά το τελείωμα του ανοίγματος της πόρτας έχει ώς αποτέλεσμα μια μή ελεγχόμενη αλλαγή στην θέση της πόρτας στην κατεύθυνση ανοίγματος ή κλεισίματος.

Το DORSTOP συγκρατεί την πόρτα στην θέση που θέλει ο χρήστης σε οποιαδήποτε γωνία ανοίγματος και χωρίς μη ελεγχόμενη κίνηση μέσω της δύναμης συγκράτησης που ορίζει ο κατασκευαστής.

Τα πλεονεκτήματα σε στενά σημεία παρκαρίσματος ή γκαράζ είναι προφανή. Η είσοδος ή έξοδος απο το όχημα είναι πολύ εύκολη σε όλες τις θέσεις που μπορεί να ανοίξει η πόρτα, ακόμα και όταν το όχημα είναι σε ανηφόρα ή κατηφόρα, αφού η πόρτα συγκρατείται μέσα στο εύρος δυνάμεων της δύναμης ανοίγματος.

Η απόσβεση στο τέλος του ανοίγματος αποτρέπει την αντίθετη κίνηση της πόρτας απο τέρμα ανοικτή σε λίγο κλειστή. Επίσης το φορτίο στους μεντεσέδες της πόρτας μειώνεται σημαντικά.