Τα αμορτισέρ BLOC-O-LIFT είναι ρυθμιζόμενα σε οποιαδήποτε θέση και ασκούν δύναμη εκτόνωσης και με απόσβεση που μπορεί να καθοριστεί. Τα αμορτισεράκια αυτά είναι κατάλληλα για ρύθμιση και κλείδωμα σε συγκρεκριμένη θέση σε πάρα πολλές εφαρμογές.

Τα αμορτισέρ μπορούν να κατασκευαστούν με άκαμπτο ή εύκαμπτο κλείδωμα. Η έκδοση του άκαμπτου μπορεί να είναι σύμφωνα με προσανατολισμό ή ανεξαρτήτως προσανατολισμού.

Η επιλογή του σωστού αμορτισέρ εξαρτάται απο την απαιτούμενη λειτουργία. Το κλείδωμα σε κρεββάτια νοσοκομείου πρέπει να είναι άκαμπτο, ενώ σε μία καρέκλα γραφείου το κλείδωμα μπορεί να έχει ανοχές για να βελτιώνει την άνεση. Η κάθε έκδοση του άκαμπτου κλειδώματος εξαρτάται απο την κατεύθυνση του φορτίου στην κάθε εφαρμογή.

Το κλείδωμα μπορεί να αναιρεθεί εύκολα με εναν μοχλό απελευθέρωσης. Τα αμορτισεράκια μπορούν να συνδυαστούν με άλλα ανταλλακτικά για την ρύθμιση, όπως συρματόσχοινο.

  • Ελαστικό κλείδωμα (ρύθμιση ύψους καρέκλας, πλάτη καρέκλας)
  • Άκαμπτο κλείδωμα, σε κατεύθυνση έλξης με τοέμβολο στο σωλήνα πιέσεως (ρύθμιση κλίσης καθίσματος, συγχρονισμένη ρύθμιση, νοσοκομειακά κρεββάτια, ρύθμιση καθίσματος οχήματος)
  • Άκαμπτο κλείδωμα, σε κατεύθυνση ώθησης με το έμβολο (ρύθμιση τιμονιού, ρύθμιση καθίσματος οχήματος, νοσοκομειακά κρεββάτια)

Άκαμπτο κλείδωμα εξαρτώμενο απο τον προσανατολισμό

  • Στην κατεύθυνση συμπίεσης με το έμβολο προς τα πάνω (ρύθμιση τραπεζιού, ρύθμισης κλίσης καθίσματος)
  • Στην κατεύθυνση ανοίγματος με το έμβολο προς τα κάτω (συγχρονισμένη προσαρμογή, ρύθμιση τιμονιού)